Nyilatkozat a napokban felmerült politikai kérdésben

“Az Index információi szerint Habony Árpád a Fidesz amerikai tanácsadójával alapított közös céget azzal a céllal, hogy külföldi politikai megrendelők számára végezzenek munkát. Egy brit cégnyilvántartó adatai szerint a Fidesz háttérembere néhány hete jelentette be az Arthur J. Finkelsteinnel közös cégét. Finkelstein saját 1972 óta működő cégével szállt be a közös üzletbe.” – forrás: Index

A társaság igazgatója az a Laczkó Gyula, aki az alapítványunk által üzemeltetett Hobby Rádiót alapította a ’90-es években.
A Net-média Alapítvány önkéntes elnöke Pál Zsolt (Pille), akinek kapcsolata kizárólag szakmai volt a Hobby Rádióval ezen időszakban.
A látássérült (akkor 21 éves fiatalember) rádiózott több helyen, egy ismerős által került kapcsolatba Laczkó Gyulával, az akkori rádiót üzemeltetővel.
Ekkor a rádió (1999-ben) nem rendelkezett költségvetéssel, kábel hálózaton volt frekvenciája Debrecenben.
A látássérülteket szerette volna felkarolni az akkori rádió tulajdonos, így létrehozta a “Média az emberekért Alapítványt“, melynek önkéntes munkatársa volt 2005-ig Pál Zsolt (Pille).
A vak informatikus a szakmai tevékenységet szerette volna erősíteni (sorstársak segítése, informatikai, média tevékenységek bevonásával), valamint Laczkó Gyula más irányú elfoglaltságai miatt 2005-ben ez az együttműködés megszakadt, a Média az Emberekért Alapítvány nem folytatta tovább ez irányú szakmai tevékenységét.
Az önkéntes látássérült informatikusok és rádiózók azonban az alapítvány kiesésével is úgy gondolták, hogy azokat a szakmai értékeket, melyeket már ő maguk képviselhetnek (látók nélkül) érdemes volna tovább vinni, így hozták létre 2007-ben a Net-média Alapítványt.
Mivel a köztudatban a Hobby Rádió szakmaisága kötődött a “látássérültek rádiója” fogalomhoz, így a létre jövő Net-média Alapítvány elkezdte teljesen elölről, önerőből felépíteni a hobbyradio.hu domaint; ugyanis az egész rádióból ennyi maradt meg, melyet Laczkó Gyula adott el Pál Zsoltnak, mint magánszemélynek.
A domain-en kívül más kapcsolata nem volt sem Pál Zsoltnak, sem a Net-média Alapítványnak Laczkó Gyula régebbi (Média az Emberekért) alapítványával, sem cégeivel, kizárólag a Hobby Rádió nevet viszi tovább, szakmai értékek mentén, sem közvetlen, sem közvetett politikai tevékenységet, üzleti vonalat nem képviselve.
Elsődleges dolgunk az, hogy látássérült sorstársainkat bevonva olyan rádióműsorokat, informatikai tevékenységeket végezzünk, amelyek a társadalom, közvetlen sorstársaink hasznára, munkájához, szórakozásához fontosak lehetnek.

Több intézménnyel szoros együttműködésben vagyunk, mind oktatási, mind nonprofit szervezetekkel, mely munkánk minőségét is fémjelzi – Szakmai beszámolóinkat ezért is igyekszünk folyamatosan közzé tenni.
Így az elmúlt időszakban kialakult politikai eseményekről alapítványunk önkéntes segítői is csupán a sajtóból értesültek, ez által felettébb kínosnak tartjuk azt, hogy szervezetünk “magyarázkodásra” kényszerül olyan témában, amely résztvevői sem közvetlen, sem közvetett kapcsolatban nem áltak és nem is álnak a Net-média Alapítvánnyal. Itt két alapítványról van szó, melyek közül mi a sajátunk tisztességét, szakmai sikereit szeretnénk a továbbiakban is előtérbe helyezni, együtt működve partnereinkkel, azon önkéntes segítőkkel, akik szabadidejüket feláldozva kulturális rádióműsorokat készítenek, szoftvert fejlesztenek, hangjátékokat adnak elő, akadálymentesítésekben vesznek részt a fogyatékosügy szolgálatában.

Pál Zsolt (Pille) – Net-média alapítvány elnöke

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.